چگونه در آزمون مدنی را صد بزنیم
اول از همه دو چیز را باید به ذهن سپرد
اینکه برای قبول شدن نیازی نیست حتما همه دروس را ۱۰۰ یا ۹۰ یا ۸۰ بزنید !
دوم اینکه اگر درسی بنظرتان در جلسه سخت بیاید مطمئن باشید برای همه سخت است و انگشت شمارند کسانی که از پس آن بربیایند
در مورد شیوه خواندن دروس فرض میشود که مخاطبان سطح علمی “مبتدی” دارد و قصد دارد در فرصت ۵ الی ۶ ماهه این درس را در حد عالی (۷۰ الی ۱۰۰ درصد) پاسخ دهد.
اول از همه اینکه فرض میکنیم که در آزمون وکالت سال ۹۵ در درس مدنی با سوالات بسیار سختی مواجه شوید پس خودمان را باید به نحوی آماده کنیم که بتوانیم از پس هرگونه سوالی بر آییم
بنابراین ابتدا منبع مورد نیاز را بیان میکنیم
منبع اصلی که هر داوطلب باید و بایستی آنها را لزوما مطالعه نماید جزوه حقوق مدنی دکتر محمد حسین شهبازی و کتاب نظم کنونی دکتر کاتوزیان است.
اما آیا این منابع کافی هستند؟
بایستی گفت برای داوطلبی که درصدی بین ۴۰ تا ۶۰ را نشانه رفته است این منابع کفایت میکند و قطعا با خواندن این دو منبع(بصورت اصولی و صحیح) قادر خواهید بود تا بطور میانگین درصد ۵۰ را کسب کنید و حال اینکه چگونه بصورت اصولی این منابع را بخوانیم در ذیل توضیح خواهم داد.
اما برای داوطلبانی که خواهان کسب درصدی بین ۷۰ تا ۱۰۰ هستند وضع کمی متفاوت است و بایستی علاوه بر این منابع برای داشتن تسلط بیشتر منابع زیر هم مطالعه شوند:
کتاب حقوق مدنی ۴ دکتر صفایی
کتاب حقوق خانواده دکتر صفایی
کتاب حقوق مدنی ۳ دکتر کاتوزیان
کتاب حقوق مدنی ۶ دکتر شهیدی
دوره مقدماتی عقود معین یک و دو دکتر کاتوزیان
اما چگونه در فرصت کمی از پس این کتب برآییم؟
آنچه که مسلم است خواندن این حجم کتاب برای بیست الی ۳۰ درصد اضافه زدن به صرفه نیست و نه وقت خواندن آن ها است و نه فرصت مناسبی برای خواندن بقیه دروس در اختیارمان میگذارد و باید هرچه وقت داریم صرف خواندن این کتب کنیم.
اما رمز و راه خواندن آنها چیست؟
چگونه این منابع را در فرصت کم بصورت دقیق و جامع بخوانیم و تسلط پیدا کنیم؟
پس از آنکه منابع مدنی را در بالا باهم بررسی کردیم نوبت به خواندن آنها میرسد
همانند سایر دروس ابتدا بایستی مدت زمان خواندن این درس را مشخص کنیم که با توجه به وقتتان باید تنظیم شود اما در هر حال بطور ثابت روزی ۳ ساعت را برای خواندن درس مدنی کنار میگذاریم تا آسوده خاطر شویم فرصت بسیار مناسبی را در اختیار داریم.
حال جزوه دکتر شهبازی و نظم کنونی دکتر کاتوزیان و سایر کتب ذکر شده را چگونه و با چه ترفندی بخوانیم؟
اولین قدم ما خواندن قانون + جزوه دکتر شهبازی است.
باید بدانیم که کتاب نظم کنونی برای یادگیری مدنی نوشته نشده است بلکه همانطور که میبینید نکات تمام کتب دکتر کاتوزیان بطور خیلی مختصر در ذیل مواد مربوطه آمده است و بنابراین کسی که کتب مربوطه را نخوانده مسلما بسیاری از نکات و زیرنویس ها را متوجه نمیشود.
بنابراین دور اول و دوم بایستی ابتدا مدنی را “یاد بگیریم” و چون فرصت خواندن تمام کتب پایه ای را نداریم بهترین منبع جایگزین جزوه دکتر شهبازی است که تا حد زیادی مدنی را بصورت پایه ای آموزش میدهد.
بنابراین دور اول و دوم کاری با کتاب نظم کنونی نداریم و فقط قانون و جزوه دکتر شهبازی را خواهیم خواند.
توصیه میکنیم که روزی ۸ صفحه از جزوه را با مواد مربوطه ی به آن بخوانید و همزمان خلاصه کنید
بعد از اینکه جزوه را به خوبی خواندیم و در دفترچه ای بطور کامل خلاصه نویسی کردیم نوبت به خواندن نظم میرسد
اکیدا توصیه میکنیم که تا وقتی تمام مواد قانون مدنی را نخوانده اید و یاد نگرفته اید به سراغ کتاب نظم نیایید.
مثلا برخی دوستان ماده ۳۰۰ را با زیر نویس هایش ۱۰۰ مرتبه خوانده اند اما هنوز یک مرتبه ماده ۱۰۰۰ را نخوانده و اگر از ماده ۱۰۰۰ سوال بپرسیم قادر به پاسخگویی نیست و تسلطی در آن قسمت ها ندارد
بنابراین اول متن همه مواد را از ماده ۱ تا ۱۳۳۵ ابتدا باید یاد بگیریم و بعد که متن مواد را مسلط شدیم به سراغ نظم کنونی میرویم تا نکات مواد را یاد بگیریم.
پس از اینکه دو الی ۳ دور متن قانون جزوه را خواندید و مسلط شدید بیایید روزی ۳۵ ماده از مدنی را از روی نظم با دقت بخوانید و حاشیه هایی که بنظرتان مهم است را علامت گذاری کنید(حاشیه هایی که بنظرتان نکته دارند) تا در دور هلی بعد فقط حاشیه هایی که علامت زده اید را بخوانید و وقتتان با خواندن حاشیه های غیر مهم تلف نشود
بعد از اینکه کتاب نظم کنونی را نیز حدود ۲ دور با شیوه بالا بخوانید خواهید دید که تسلط بسیار خوبی در این درس بدست آورده اید.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها: چگونه در آزمون مدنی را صد بزنیم